31.07.2018

”Alexa, show me the pizza!”

Perustimme viime vuonna Kotibotti-chatbotin. Messengerissä hoituva pizzatilaus oli uusi helppo tapa asioida Kotipizzassa. Leikittelimme tekoälyn kanssa lisää ja haimme inspiraatiota maailmalta. Tämän seurauksena voit nyt ensimmäistä kertaa Suomessa tai missään Pohjoismaissa tilata Kotipizzaa Alexalla.

Alexa on langaton kaiutin, jonka voi ohjata puheella suorittamaan erilaisia tehtäviä, kuten tilaamaan pizzaa. Laite hoitaa pizzatilaukset omalla persoonallisella tavallaan. Käskystä ”Alexa, open Kotipizza game”, se valitsee pizzatäytteitä ja ehdottaa mitä kummallisimpia täyteyhdistelmiä. Kun Alexa osuu makuusi sopivaan pizzaan tai esittää tarpeeksi hurjalta kuulostavan idean, vahvista tilaus yhdellä sanalla ja Alexa hoitaa loput. Pizzan tilaaminen ei ole koskaan ollut näin hauskaa.

Avokätinen Alexa arpoo ilmaisia pizzoja tilaajien kesken elokuun aikana. Jos satut olemaan Kotipizza-ravintoloiden kuljetusalueella, tulee voittopizza suoraan luoksesi. Kuljetusalueen ulkopuolelle Alexan arpoma voittopizza haetaan ravintolasta.

Alexan on kehittänyt Amazon. Kotipizzan Alexa-palvelu on toteutettu yhteistyössä OP Ryhmän Pivon kanssa.

Näin tilaat Alexalla

Pizzaa saa tilattua Alexalla elokuun alusta alkaen. Tarvitset sitä varten Alexa-laitteen, Alexan Android-sovelluksen tai iPhonen Alexa-sovelluksen sekä Amazon-tilin. Parhaimman pelikokemuksen saat käyttämällä Amazon Alexa Echoa. Hoksottimistaan huolimatta Alexa ei vielä osaa suomea, vaan palvelua käytetään englanniksi.

Katso, miten Kotipizza-tilaus Alexalla hoituu täältä. 

Etene näin:

  1. Avaa Amazonin Alexa-laite tai Alexan Android- tai iPhone-sovellus
  2. Ota skilli käyttöön Alexan asetuksissa, sano Alexalle: ”Alexa, open Kotipizza game” ja seuraa Alexan ohjeita
  3. Arvo täytteet sanomalla ”Show me the pizza”
  4. Jos haluat erilaisen pizzan, sano “Spin again”
  5. Jos hyväksyt Alexan pizzaehdotuksen, sano ”Continue”
  6. Seuraavaksi selviää, voitatko ilmaisen pizzan. Jos voitto ei osu kohdalle, voit ostaa pizzan.
  7. Tilaus vahvistetaan komennolla ”Order”.
  8. Saat tekstiviestivahvistuksen, kun pizzasi on valmis ilmoitetussa Kotipizza-ravintolassa. Toimitustavat vaihtelevat ravintoloittain.

Herkullisia pizzahetkiä!