17.04.2018

Ei kiitos lisäaineille

Maailman paras pizza syntyy käsityönä puhtaista ja turvallisista raaka-aineista. Kotipizzassa herkullisuus tulee luonnon antimien aidoista mauista, tuoksuista ja suutuntumasta. Meidän mielestämme hyvään ruokaan ei kuulu mitään turhaa. Siksi olemme tarkkoja siitä, mitä pizzamme sisältää. Uskomme myös siihen, että ruoka maistuu paremmalta, jos tietää mitä syö.

Jotta pizzamme olisi mahdollisimman luonnonmukaista ja herkullista, tutkimme yhä tarkemmin Kotipizzassa käytettyjä raaka-aineita. Viime aikoina olemme karsineet niistä pois turhia lisäaineita ja korvanneet niitä aidoilla, luonnonmukaisilla aineksilla.

Lisäaineita on alun perinkin käytetty ruuassamme vähän, mutta nyt niitä on vielä vähemmän. Suomessa käytetään elintarviketeollisuudessa tällä hetkellä yli 330 eri E-koodia. Niistä vain noin kymmenesosa on käytössä Kotipizzan ruuassa.

Maailman paras pizza syntyy käsityönä puhtaista ja turvallisista raaka-aineista, ilman turhia lisäaineita. Kuten Special Opera, aito klassikkomme – sen täytteenä on kotimaista kinkkua, 90 prosenttista laatulihaa, jossa ei ole mitään turhaa.

Eron entiseen voi usein maistaa, haistaa ja nähdä pizzan herkullisuuden vivahteissa. Voit huomata muutoksen esimerkiksi Burgerpizzan täytteenä olevan cheddarkastikkeen tuoksussa ja värissä, jauhelihakastikkeen tuhdissa koostumuksessa tai kinkun lihaisassa maussa.

Niillä lisäaineilla, joita käytämme yhä, on kullakin tärkeä tehtävä. Monet niistä esimerkiksi lisäävät ruuan turvallisuutta tai tekevät ruuasta sopivaa niille, jotka noudattavat erityisruokavalioita.

Lisäaineiden lisäksi kirjasimme mustalle listalle myös kymmenen muuta ylimääräistä ainetta. Niitä ovat esimerkiksi kamara, natriumglutamaatti, naudanlihauute, soijapapuöljy ja porkkanauute. Näin varmistamme, että ruokamme on täyttä tavaraa, ei saman näköistä tai makuista vastinetta.

Tämäkään ei riitä meille. Kartoitamme jatkuvasti kotimaisia ja luonnonmukaisempia raaka-ainevaihtoehtoja yhteistyössä raaka-aineiden valmistajien ja tavarantoimittajien kanssa. Kerromme avoimesti tästä työstä ja tuotteistamme myös sinulle, jotta voit syödä Kotipizzassa hyvillä mielin. Levittämällä tietoa näytämme samalla esimerkkiä muille ruoka-alalla.

Tulemme jatkamaan työtämme entistä herkullisemman pizzan puolesta.

Suomen elintarviketeollisuudessa käytetään yli 330 E-koodia, joista vain noin kymmenesosa löytyy Kotipizzasta. Maailman paras pizza syntyy puhtaista ja turvallisista raaka-aineista. Kuten New Mexico Monster, jonka cheddarjuustokastikkeesta poistimme seitsemän lisäainetta.

Mitä ovat lisäaineet?

Lisäaineet ovat aineita, joita käytetään elintarvikkeiden kuten pizzan raaka-aineiden valmistuksessa, mutta joita ei yleensä kuluteta varsinaisina elintarvikkeina. Lisäaineilla on ruuassa aina jokin tietty tarkoitus, kuten säilyvyyden parantaminen. Kullakin lisäaineella on oma nimi ja numeromerkintä, niin sanottu E-koodi. E-koodi tarkoittaa, että Euroopan unioni on arvioinut kyseisen lisäaineen turvalliseksi elintarvikekäyttöön. Elintarvikkeisiin saa Suomessa lisätä vain hyväksyttyjä lisäaineita. Lisätietoa lisäaineista löydät Suomen elintarvikeviranomaisen verkkosivuilta.