05.06.2018

Hei mitä tää vihreä on?

Uudessakaupungissa on päällekkäin kalankasvattamo ja kasvihuone, jossa kasvatetaan  rucolanversoa.

Kaikki sai alkunsa jo vuonna 1997, kun Mönkkösen pariskunta aloitti kurkun viljelemisen Nousiaisissa. Parissa kymmenessä vuodessa perheyritys on kasvanut. Vävypoika Niko Honkanen tuli värittämään markkinointikuvioita ja miehen intohimo laatuun ja Kotipellon puutarhan ympäristöä suojelevat tavat toimia on huomattu myös maailmalla.

Kotimainen rucolanverso me haluttiin ehdottomasti myös Kotipizzoihin.

Luomutuote on kooltaan normaalia rucolaa pienempää, mutta makua siinä riittää. Versoissa on myös moninkertainen määrä vitamiineja ja ravinteita täysikasvuiseen kasviin verrattuna. Käsin kerätyt ja pakatut tuotteet läpäisevät useita laatutarkastuksia ja rasioihin kerätään vain sadon paras osa. Kotipellon puutarha on palkittu useasti sekä puutarha-alan että ruoka-alan arvostetuilla palkinnoilla.

Niin, ja se kalankasvattamo siellä kasvihuoneen alla. Kotipellon puutarhalla käytännössä kaikki tuotettu vihreä on luomua. Kasvihuone itsessään näyttää tavalliselta, mutta vesi sinne tulee putkia pitkin alhaalta kalankasvattamosta. Vedessä on mukana kalojen tuottamat ravinteet ja hiilidioksidi. Kaiken tämän kasvit pystyvät hyödyntämään kasvihuoneessa.

Hyvä maku ei vaadi teholannoitteita eikä se kasvata hiilijalanjälkeä. Eikä sille muuten tällä tilalla laiteta ylimääräistä hintaankaan.