01.03.2019

Kisakuumetta

Lattia on jauhoa täynnä. Viime vuonna hopeamitalin Las Vegasin pizzamittelöistä kotiin vienyt Katja Körkkö kasaa sekuntikellon käydessä viisi pizzapohjaa päällekkäin ja leipoo vimmatusti. Ensi kertaa kisoihin tänä vuonna matkaava Maria Karjalainen nappaa kihvelin ja lakaisee enimmät jauhot jaloistaan.

”Kyllä sinne ihan tosissaan lähdetään tekemään”, Maria kertoo. Menestystä ei saa pelätä, vaikka vastassa onkin vuosia kisoissa käyneitä, menestystä niittäneitä leipureita ympäri maailman.

Viime kevään kisoista Suomeen kotiutui kaksi hopeista mitalia. Sen jälkeen harjoitustahtia on entisestään kiristetty. Joukkuetta luotsaava Heikki Sikström on pitänyt huolen siitä, että tänä vuonna päästään parempiin tuloksiin.

”Itse kilpailussa ensimmäisen ja viimeisen kilpailijan käyttämällä taikinalla on iso ero”, Hessu paljastaa. Ensimmäisen käsiin menee kylmä ja kova pizzataikina. Voittoon vievät erot syntyvät silloin, kun kilpailija osaa käsitellä taikinaa lämpötilasta huolimatta.

World Pizza Games Las Vegasissa kisataan maaliskuun 5.-6. päivä. Kotipizzan maajoukkueessa kilpailevat myös kovaan kisakuntoon päässyt Mirko Kekkonen ja viime vuonna mitalin napannut Esa Tirkkonen.