03.08.2018

Niin hyvää!

Heikki Sikströmillä on kotimaisesta Benella-kirjolohesta selkeä mielipide.

”Se on vaan niin hyvän makuista!”

Kotipizzalla tuoteturvallisuuden ja laadun parissa jo lähes 30 vuotta työskennellyt Hessu ehti tuotekehitystiimin kanssa kokeilla ja testata useampaa kalatuotetta ennen kuin se oikea osui kohdalle. Kala haluttiin Kotipizzan valikoimaan asiakkaiden pyynnöstä.

”Me saimme säännöllisesti asiakaspalautteita, joissa kaivattiin kalaa täytteeksi. Kalapizzoilla on Suomessa vannoutuneet syöjänsä”, Hessu toteaa.

Oikeita makupareja etsittiin ja erilaisia reseptejä kokeiltiin koekeittiössä ahkeraan. Tiedossa oli koko ajan, ettei valikoimaan tulisi tuotetta, joka ei vastaa Kotipizzan arvoja.

Benella-kirjolohen puolesta puhui kotimaisuus, vastuullinen tuotanto ja tietenkin se asiakkaan näkökulmasta tärkein: hyvä maku.

Benella-kirjolohi ruokitaan sille kehitellyllä ympäristöystävällisellä rehulla. Tärkeät rasvahapot saadaan kohdilleen kalaöljyllä, jota kalat saavat rehun mukana kasvukauden lopussa. Kirjolohia ruokitaan Itämeren omia ravinteita kierrättäen. Samalla on pystytty vähentämään Itämerta kuormittavien typen ja fosforin määrää.

Benella on saanut Suomen Sydänliiton myöntämän Sydänmerkin ja kotimainen kasvatettu kirjolohi on lisätty myös WWF:n kalaoppaan vihreälle listalle.