01.02.2019

Majakka näyttää suuntaa

Otamme lupauksemme maailman parantamisesta pizza kerrallaan tosissamme.

Asiakkaillemme lupaus lunastetaan kouriin tuntuvimmin miettimällä, mitä ravintolassa tarjoamme. Helmikuussa päivänvalon nähnyt Majakka antaa meillä aihetta pistää rintaa leivontapöydän takana rottingille, sillä uutuudessa kiteytyy hienosti ja herkullisesti työmme vastuullisemman huomisen puolesta.

Sen lisäksi, että makuparit on Majakassa viilattu niin kohdilleen, että meren herkuille lämpenevien sydän sulaa ensimmäisellä puraisulla, on maku rakennettu vastuullisista raaka-aineista. Mereneläville parhaan vastuullisuustakuun antaa MSC-sertifiointi, joka kertoo, että kalat ja äyriäiset on pyydetty ekologisesti kestävällä tavalla.

Majakan makumaailma rakentuu anjoviksesta, katkaravusta, kapriksesta ja punasipulista. Näistä kaksi ensimmäistä ovat meillä myös MSC-sertifioituja raaka-aineita.

Isketäänpä hampaat ensin anjovikseen – huomaamme heti, että kyseessä on erityisen korkealaatuinen, sardellista valmistettu herkku. Ne perinteiset anjoviksethan valmistetaan kilohailista, mutta senhän sinä hyvän ruoan ystävänä ehkä tiesitkin jo.

Sitten katkarapu. Majakan mainoksiin pukkasimme mystiset koordinaatit 69°30′N, 17°30´E kissan kokoisin kirjaimin.Ne johdattavat meidät Pohjois-Norjaan, Senjan saarelle ja Senjahopenin pieneen kylään. Sieltä meille saapuvat nämä huikean hyvänmakuiset katkaravut. Tarkemmin ottaen, Norjanmeren ulapaltahan ne pyydetään, jonne edestakainen matka kalastusaluksilla kestää helposti koko päivän. Vastuullisuudesta puheenollen pientä knoppitietoa tähän väliin: kalastusalukset tuovat pyyntireissuilta mukanaan vuosittain 18-20 tonnia muovijätettä takaisin mantereelle kierrätettäväksi. Niin sitä pitää, norjalaiset!

Tämä saattoi kuulostaa markkinamiesten myyntipuheelta. Ota siitä ideaa, nappaa Majakka lautasellesi ja kerro meille, mitä olit mausta mieltä. Me olemme tästä luomuksesta kovin ylpeitä ja uskomme, että sinäkin tulet siitä tykkäämään!